Friday, May 16, 2008

Monsters of Pop, 4 - 6 September 2008, Tampere


Familjen: 'Det snurrar i min skalle' ("It spins in my skull", 2007)

This year's Monsters of Pop indie music festival of Tampere will take place on 4 - 6 September 2008 at Klubi and Telakka. Performing at the festival will be at least Sweden's Familjen, Regina, Le Corps Mince De Francoise, Jesse, Risto and many more to be confirmed: MoP will present altogether about 30 different indie artists and DJs.

More info:

http://www.monstersofpop.net
http://www.myspace.com/monstersofpopfestival

The updated press release:

tiedote 8.7.2008,
julkaisuvapaa heti

MONSTERS OF POP ?INDIEMUSIIKKIFESTIVAALIN OHJELMA VARMISTUNUT

4.-6.9. Tampereen Klubilla ja Telakalla järjestettävän Monsters of Pop -indiemusiikkifestivaalin ohjelma on varmistunut kokonaisuudessaan. Monsters of Popissa nähdään tänä vuonna 18 tuoretta ja kiinnostavaa indieyhtyettä Suomesta, Ruotsista ja Venäjältä.

Festivaalin avaa torstaina 4.9. kolme kotimaista indierockyhtyettä, kun helsinkiläiset Kastor ja Kiki Pau ja turkulainen Goodnight Monsters esiintyvät Telakan lavalla. Kastorin Lost Station -albumi oli vuoden 2007 kiinnostavin indiedebyytti. Kiki Pau on kansainvälistäkin kiinnostusta herättänyt kvartetti, jonka debyyttialbumin julkaisee Johanna Kustannus syksyllä 2008. Goodnight Monsters on yksi 22-Pistepirkon isännöimän Bone Voyage -levy-yhtiön artisteista. Torstaina Klubin lavalla kuullaan harvinaista herkkua, kun lavalle astelee moskovalainen Everything Is Made In China, jonka post rockia tullaan kuulemaan tänä syksynä useilla eurooppalaisilla rockfestivaaleilla. Samana iltana Klubilla esiintyvät myös juuri Live!-albuminsa julkaissut Risto ja kaurismäkeläisiä tunnelmia ja punkasennetta yhdistelevä tamperelainen Last Calls.

Perjantaina 5.9. Telakalla esittäytyy tamperelainen indielevy-yhtiö Gaea. Jessen teiniviiksielektron ja Le Corps Mince De Francoisen tyttöenergiaa pursuavan tanssipoljennon lisäksi lavalla nousee The Credit. The Credit on yhtä kuin I Was A Teenage Satan Worshipper -yhtyeen pääjehu My Lovin? Martian ja Pintandwefallin
laulaja-perkussionisti Cute Pint. Huhu kertoo, että kaksikko tekee muutakin kuin pelkkää musiikkia yhdessä vapaa-ajallaan. Perjantai-ilta päättyy Klubilla ruotsalaistunnelmissa. Tukholmalaisen pitkän linjan indiepopyhtye First Floor Powerin ja hiukan tuoreemman ruotsalaistuttavuuden The Deer Tracksin kanssa lavan jakaa Regina, jolta on Monsters of Pop -keikalla odotettavissa uusia kappaleita yhtyeen loppuvuodesta julkaistavalta kolmosalbumilta.

Monsters of Popin päätöspäivänä lauantaina 6.9. Telakalla esiintyvät ylistetty Joose Keskitalo & Kolmas Maailmanpalo, Kevin-yhtyeestä tutun Ville Särmän soolokokoonpano Villen Särmän Illuusio ja Ruotsin Malmöstä ponnistava Forest & Crispian. Jo kaksi vuotta toiminut Hang The DJ! -indiedisko isännöi lauantai-iltana Klubia, jolloin lavalla nähdään alkuvuodesta Kentiä Suomen kiertueella lämmitellyt Familjen (Swe), joka vuosi Monsters of Popissa esiintyvä Rättö ja Lehtisalo sekä rummuilla ja syntetisaattoreilla musiikkia tekevä kaksikko Alpo ja Tomi. Alpo ja Tomi -nimen takaa löytyvät muun muassa Eleanoora Rosenholmista tuttu Alpo Nummelin sekä esimerkiksi Aavikosta ja Annien livekokoonpanosta tuttu human drum machine Tomi Leppänen.

Monsters of Popin lipunmyynti käynnistyy keskiviikkona 9.7. Tiketissä, Klubilla, Telakalla ja Platta-levykaupassa. Kolmen päivän passi Monsters of Popiin maksaa 40 euroa, keikkakohtaisten lippujen hinnat vaihtelevat välillä 6-12 euroa.

Tarkemmat lisätiedot festivaalin lipunmyynnistä, ohjelmasta ja aikatauluista löytyvät festivaalin verkkosivuilta osoitteesta www.monstersofpop.net. Festivaalin sivuilta löytyvät myös tarkemmat artistiesittelyt sekä linkit esiintyjien promokuviin.

Medialle tiedoksi:

Monsters of Popin akkreditointi on nyt käynnissä, lähetä akkreditointipyyntösi osoitteeseen antti.hietala[at]monstersofpop.net.

Monsters of Pop -festivaaliin liittyviin kysymyksiin ja tiedusteluihin vastaa

Antti Hietala
antti.hietala[at]monstersofpop.net

---

The earliest press release:


tiedote: MONSTERS OF POP -INDIEMUSIIKKIFESTIVAALI PALAA UUDISTUNEENA

tiedote 14.5.2008,
julkaisuvapaa heti

MONSTERS OF POP -INDIEMUSIIKKIFESTIVAALI PALAA UUDISTUNEENA

Kautta aikain kolmas Monsters of Pop -indiemusiikkifestivaali järjestetään tänä vuonna 4.-6.9.2008. Viime vuosia myöhäisemmän ajankohdan lisäksi myös festivaalin tapahtumapaikat ovat muuttuneet.

Vuoden 2008 Monsters of Pop järjestetään Tampereella Tullinaukion viriilissä ympäristössä Klubi- ja Telakka-ravintoloissa.

Monsters of Popin ajankohdan siirtäminen elokuun alusta syyskuulle tekee festivaalista virallisen syyskauden avauksen. Festivaali toimiikin nyt Tampereelle muuttaneille uusille opiskelijoille mahdollisuutena tutustua aktiiviseen Tampereeseen, johon ehdottomasti kuuluvat indiemusiikki ja elävä ravintolakulttuuri. Tapahtumapaikkojen siirtyminen Tammerkosken itäpuolelle on osa luonnollista kaupunkikehitystä: Tampereen keskustan painopiste onkin jo hyvän aikaa ollut siirtymässä Tullin alueelle. Klubi ja Telakka tarjoavat myös luonnollisia etuja festivaalin järjestämiseen, sillä nyt festivaalilla on käytössä suuremman yleisökapasiteetin lisäksi mm.
kaksi hienoa ja tunnelmallista terassia.

Osa Monsters of Pop -indiemusiikkifestivaalin tämän vuoden ohjelmasta on myös varmistunut. Yhtenä pääesiintyjistä
festivaalilla nähdään ruotsalainen Familjen, joka esiintyi Suomessa viime tammikuussa Kentin lämmittelijänä. Kotimaisista esiintyjistä Monsters of Pop -visiittinsä ovat varmistaneet luomuelektropopillaan hurmaava Regina, Suomen CSS:ksi tituleerattu Le Corps Mince De Francoise, teiniviiksielektron kuningas Jesse ja aina yhtä viihdyttävä Risto. Tämän vuoden Monsters of Popissa tullaan näkemään ja kuulemaan yhteensä n. 30 artistia, yhtyettä ja deejiitä indiemusiikin kovimmasta kärjestä.

Monsters of Popin lipunmyyntitiedot ja tarkempi ohjelma päivittyvät festivaalin verkkosivuille touko-kesäkuun aikana.

www.monstersofpop.net
www.myspace.com/monstersofpopfestival

Familjenistä löytyy tietoa osoitteista
http://www.detsnurrariminskalle.com/
http://www.myspace.com/familjen

Monsters of Pop -festivaaliin liittyviin kysymyksiin ja tiedusteluihin vastaa

Antti Hietala
044 560 8969
antti.hietala[at]monstersofpop.net