All the latest Kompleksi news will be now updated to:
http://kompleksi.tumblr.com
Mike Dred: 'Microcosm' (1994)
Global Goon: 'Woo' (1997)
Aleksi Perälä: 'Sunbath' (2007)
manSEDANse 2009
8-11 October 2009
Tampere, Finland
This year's manSEDANse electronic music festival features in its line-up a showcase of UK's Rephlex Records label, representing its "braindance"/IDM sound with Mike Dred, Global Goon and Aleksi Perälä. Dubstep scene is represented by UK's Appleblim and Dusk & Blackdown, alongside with Finnish DJs Dead-O, Desto and Sire. More leftfield Finnish sound is heard from Ponytail, Verde and Petri Kuljuntausta. pHinnWeb is also featured with its "house band" Kompleksi. Plus more DJs + some cool visuals, too.
[All performer links at manSEDANse's line-up page.]
Thursday 08 October
Location: Telakka | Time: 21-02
Night ticket: 5EUR
Tuulanauhat (FI)
(FI)
Aureobel (FI)
MARry (FI)
Friday 09 October
Location: Klubi | Time: 21-04
Night ticket: 10EUR (incl. cloakroom)
Apple Pips, Skull Disco (UK)
Keysound, Rinse FM (UK)
Clouds, Channel Zero (FI)
Ramp, Argon (FI)
Step Ahead, MARry (FI)
Visuals by
MANSEDANSE VJs
Saturday 10 October
Location: Klubi | Time: 21-04
Night ticket: 10EUR (incl. cloakroom)
Rephlex, Machine Codes (UK)
WeMe, Rephlex (UK)
Rephlex (UK)
Niitty, X-Rust (FI)
MARry (FI)
Visuals by
MANSEDANSE VJs
Sunday 11 October
Location: Telakka | Time: 21-01
Night ticket: Free
Verdura (FI)
(FI)
(FI)
MARry (FI)
+ more tbc
Press release info in Finnish:
manSEDANse 8.‒11. lokakuuta 2009
Lehdistötiedote (iltaohjelma) 2/3
Julkaisuvapaa: heti
Elektronisen musiikin tyylit sulavat manSEDANsen uunissa
Elektronisen musiikin ja kulttuurin festivaalin manSEDANsen iltaohjelmisto on valmis. Ohjelmasta on koottu jälleen ainutlaatuinen ja monisärmäinen kattaus elektronisen musiikin tuoreinta soundia, klassikoita sekä kokeellisempaa tuotantoa.
Klubilla koetaan perjantaina Suomen virkeän dubstep-skenenkin puitteissa iso ilta, kun ulkomaillakin yhä laajempaa huomiota herättävät kotimaiset dj-tuottajat Desto ja Dead-O saavat lavalle seuraa Englannista. Pitkistä ja eri tyyleissä (dubstep, grime, 2step, garage) rönsyilevistä seteistään tunnettu lontoolaiskaksikko Dusk & Blackdown voisivat varmasti hoidella koko illan soiton, mutta suomalaisten lisäksi heidän täytyy tehdä tilaa toisellekin illan brittiläiselle pääesiintyjälle, joka on Appleblim. Myös Appleblim on eri musiikkityylien yhdistäjä. Hänen ylistetyt dj-settinsä, tuotantonsa ja Skull Disco -levy-yhtiönsä tunnetaan muun muassa dubstepin ja teknon vaikutteiden hienoista sekoituksista. Appleblim on osallistunut myös kansainväliseen modernin musiikin workshopiin Red Bull Music Academyyn (RBMA). manSEDANsen ja RBMA:n yhteistyön hedelmänä Appleblim koetaan vihdoin Tampereella.
Lauantai-iltana Klubilla esiintyvät Mike Dred, Global Goon sekä Aleksi Perälä. Kyseessä on kolmikko, joka muodostaa vankan kivijalan legendaariselle Rephlex Records -levy-yhtiölle. Mike Dred (aka. Kosmik Kommando) oli Rephlexin perustajan Richard D. Jamesin (Aphex Twin) jälkeen ensimmäinen Rephlexille levyttänyt artisti. 90-luvun alussa James ja Dred alkoivat tuottaa yhdessä Universal Indicator -nimisten julkaisujen sarjaa, joista tuli acid-genren 90-luvun klassikoita. Parhaillaan Dred valmistelee uuden albumin julkaisua. Uusi levy valmistui Dredin mukaan 8 vuoden ja 8 kuukauden tauon jälkeen, eli levyllä Rolandin rumpukoneklassikko TR-808 lienee taas kovassa käytössä!
Vuonna 1996 Rephlexillä debytoinut Global Goon tunnettiin alun perin hänen omaperäisen soljuvasta ja melodisesta braindancestaan, mutta artistin tuoreimmilla levyillä on ollut kuultavissa selkeä käänne. Viimeisimmät Global Goon -julkaisut ovat TB-303:n jykevöittämää, mutta edelleen persoonallisen melodista acidia. Aleksi Perälä (aka. Ovuca, Astrobotnia) on puolestaan yksi Rephlex Recordsin kuluneen vuosikymmenen tuotteliaimpia artisteja. Hänen tänä vuonna jälleen uudella taiteilijanimellä Boom Blaster julkaisemansa levy ei istu lyhyisiin määritelmiin. Joku voi kuulla tutun perälämäisesti rönsyilevässä Boom Blasterissa minimaaliteknoa, toinen jopa dubstep-rytmiikoita, mutta... Braindancea se on! Lauantaina levyjä pyörittää tietenkin myös pettämätön dj DCOM.
Telakan torstai-ilta on suoraa jatkoa aiemmin päivällä Mediamuseo Rupriikin tiloissa järjestettävälle päivätapahtumalle. Päivällä elektronisen musiikin historiasta luennoiva Petri Kuljuntausta soittaa illalla levyjään. Clouds-duostakin tutun Samuli Tannerin sooloprojekti Ponytail on yksi tämän päivän kiinnostavimmista ja kehutuimmista kotimaisista kokeellisen musiikin projekteista. Päivällä ihmeellisiä itse tekemiään soittimia esittelevä Mika Rintala eli Verde tuo laitteensa illalla Telakan keikalleen.
Sunnuntaina Telakalla esiintyy tamperelaisia elektronisen musiikin kantavia ja myös piileviä voimia, kuten Kompleksi, mmaakkee, Aerodynamystix ja sekä paikallisia dj-kollektiiveja.
Aiempaa laajemmista manSEDANse-päivätapahtumista enemmän seuraavissa tiedotteissa.
---
manSEDANse-festivaa li 8.‒11. lokakuuta
tiedote 3/3 (manSEDANse/ Finlayson -päivätapahtumat 6.-11. 10. 2009)
Julkaisuvapaa: heti
Elektronisen kulttuurin historia ja tulevaisuus kohtaavat manSEDANsen päiväohjelmassa
Elektronisen musiikin ja kulttuurin festivaalin manSEDANsen päivätapahtumat laajenevat tänä vuonna koko festivaaliviikon mitalle ja myös sisällön ja kohderyhmiensä osalta. Finlaysonin alueella Mediamuseo Rupriikin tiloissa sijaitseva Vooninkisali täyttyy näyttelyviikon ajaksi installaatioista ja mediataideteoksista, joiden lisäksi tilassa järjestetään monipuolinen elektroniseen kulttuuriin syventyvä seminaarien, luentojen ja työpajojen sarja.
Torstaina (8.10.) kannattaa jokaisen suomalaisesta elektronisesta musiikista ja sen historiasta kiinnostuneen suunnistaa Finlaysonille, kun esillä on ainutlaatuinen paketti alan tietoutta sekä elektronisten soittimien rakentajapioneereja. Aiheesta massiivisen tietopaketin On/Off kirjoittanut Petri Kuljuntausta perehdyttää luennollaan kuulijansa suomalaisen elektronimusiikin historiaan runsaiden ääninäytteiden saattelemana. Luennon jälkeen alkavan Audiohackers Workshopin kunniavieraita ovat Erkki Kurenniemen soittimia esittelevä Mikko Ojanen sekä taiteilijanimellään Verde paremmin tunnettu Mika Rintala.
Suomalaisen elektronisen musiikin pioneeri ja edelleen laajaa kansainvälistä kin kiinnostusta herättävä Erkki Kurenniemi tuli tunnetuksi 60-luvulla soitinrakentajana, elektronimusiikin säveltäjänä sekä avantgardistisena visionäärinä. Helsingin yliopiston musiikkitieteen oppiaineessa opettava Mikko Ojanen esittelee Finlaysonilla Kurenniemen soittimia Dico (1969) ja Dimi-A (1970). Pitkän linjan elektronisten soittimien rakentaja on myös Verde, jonka rakentamat laitteet hämmästyttävät ja viehättävät samalla kertaa. Niiden ääniä on kuultu paitsi miehen omalla yli kymmenellä levyllä, myös esimerkiksi Circlessä, Ektroverdessä ja dokumentissa Futuro. Torstain päiväohjelma täydentyy illalla Telakalla, jossa mm. Verde ja Petri Kuljuntausta (dj) esiintyvät.
Avajaispäivänä tiistaina luennoiva tutkija Kari A. Hintikka tutustuttaa kuulijansa ihmisen ja koneen sekä biologian ja kybernetiikan välisiin suhteisiin 1800-luvulta aina vuoteen 2075. Hintikka havainnollistaa vuorovaikutteiseen taiteeseen keskittyvää luentoaan valokuva-, elokuva- ja videonäyttein alansa keskeisten vaikuttajien teorioista, tuotannosta ja ilmiöistä.
Keskiviikon manSEDANse Play! on omistettu ajankohtaisen pelikehityksen ja
-tutkimuksen esittelyyn. Pelitutkimukseen perehdyttämisestä vastaa tutkija Jaakko Stenroos, jonka jälkeen kokoonnutaan keskustelemaan pelien ja pelaamisen tulevaisuudesta tutkija Olli Sotamaan johdolla. Mukana on myös valtakunnallisesti toimiva pelinkehityskerho Score, jonka toimintaan ja tuottamiin peleihin tutustutaan pelitutkimuksen esittelyn jälkeen.
manSEDANsessa on ohjelmaa myös nuorille, kun yhdessä muusikko Jan Anderzénin, kulttuuriosuuskunta Uulun ja Museopalveluiden TAITE-verkoston kanssa toteutettu yläasteikäisten työpajat perehdyttävät osallistujiaan elektronisen musiikin tuottamiseen. Nuoret tuottavat työpajassa yhdessä oman elektronisen musiikkiäänitteensä. Nämä työpajat on tarkoitettu vain nuorille ja niihin voi osallistua TAITE-verkoston kautta.
Vooninkisalissa on esillä myös useita installaatioita ja mediataideteoksia, joista osassa katsoja vaikuttaa itse teoksen sisältöön. Esimerkiksi kolmen helsinkiläistaiteilijan toteuttama ”Enaktiivinen installaatio” tarjoaa katsojalle tämän ei-tahdonalaisien reaktioiden mukaan muokkautuvan audiovisuaalisen kokemuksen.
Pääsymaksuton ja kaikille avoin manSEDANse/Finlayson -kokonaisuus on avoinna tiistaista sunnuntaihin (6.10.–11.10.), pääsääntöisesti kello 10–18. Tarkemmat aikataulut ja aukioloajat löytyvät web-osoitteesta
http://mansedanse.com/events_fi.html.
Lisätietoa:
http://mansedanse.com
press (at) mansedanse.com (tiedustelut, pressikuvat, haastattelupyynnöt)
Check the latest Kompleksi news at:
No comments:
Post a Comment