Saturday, February 25, 2006

Inhokkilistat (sorry, in Finnish only)

ooooo-postituslistalla on nyt ollut thread ihmisten henk.kohtaisista musiikki-inhokeista, joten koska olen laiska mies, enkä keksi tänään muuta kirjoitettavaa blögiin, niin kopioin oman kontribuutioni keskusteluun tähän:

Nyt kun sitten on kollektiivisesti päästetty katit pöydälle ja avattu matopurkit...

- kaikki tylsät, statukseltaan lähinnä seinäpaperin kiinnostustasolla olevat ja tapahtumarikkaudeltaan kuivuvaa maalia muistuttavat, Velvet Undergroundia kopioivat indieorkesterit, joiden ohuella äänellä lauletuista biiseistä ei jää mitään päähän.(Originaali-VU, jumalatarmaisella Nicolla tai ilman, taas kuuluu pHinninkin kotialttarille Barrettin ja Scott Walkerin viereen... no niin, siinähän teille jo artisteja mollattavaksi, kun massiivinen retaliaatio pHinn-setää kohtaan alkaa tämän viestin jälkeen. Ja eiköhän ole taas aika avata teknopaskahomo-threadi uudestaan... [vuoden 2000 keskustelu em. listalla, joka sai pHinnin tuohtumaan pahanpäiväisesti ja häipymään ovet paukkuen ooooo:sta reiluksi vuodeksi kunnes ooooo:laiset ottivat kollektiivisesti hatun kouraan ja rukoilivat pHinniä palaamaan kyseiselle postituslistalle, mikä ele sai (anti)sankarimme liikuttumaan ja heltymään.]

- Tigerbombsia en nyt varsinaisesti inhoa, ja ne ovat varmaan mukavia ihmisiä ja hyviä tyyppejä jne., mutta en oikein osaa innostua näistä "vuoden 1979 parhaista bändeistä" vuonna 2006... Musiikilliset pastissit eivät muutenkaan innosta, kun voi kuunnella niitä alkuperäisiä (puhun nyt tässä itseni pussiin ja ammun itseäni jalkaan ja nivusiin, kun juuri teimme Kompleksin kanssa M.A. Nummisen 'Kirkko, rakkaani' -raidasta vanhan koulun elektro -tyyppisen remixin) -- toisaalta taas eri retrotyylejä kiinnostavalla ja luovalla tavalla sekoittavat uusartistit toimivat pHinnWeb-bunkkerissakin, joten en voi olla tässä asiassa paavia paavillisempi.

- Sunn O))) (vai miten *itussa se kirjoitetaan): olin keikalla, ja kerrassaan kammottavaa pörinää ja örinää hupullisiin kylpytakkeihin sonnustautuneilta äijiltä. Kiinalainen vesikidutuskin olisi ollut viihdyttävämpää. En ymmärrä.

- kaikki metsäetnomusiikkiopiskelijavillapaitainkapipofolkki, jossa mou'utaan naukuvalla äänellä keijuista aamukasteessa ja vingutetaan pirunviulua yms. aiheuttaa lähinnä narkoleptisen nukahtamiskohtauksen (nerokkaita Kemiallisia Ystäviä en laske em. joukkoon). Sortsit vaan kaikille alan ihmisille.

- improvisoitu musiikkikaan ei ole juuri hirveästi auennut toistaiseksi. Pidän sit kai enemmän epäspontaanimmasta, epäluonnollisemmasta ja laskelmoidummasta lähestymistavasta; enemmän kylmästä kuin "lämpimästä" musiikista. "Aitous" ja "luonnollisuus" ovat konstruktioita muiden joukossa. Suosittelen lukemaan J.K. Huysmansin teoksen Vastahankaan ("À Rebours", 1884), joka tuli hiljattain suomeksi. Vive l'artificialité!

t: pHreplicunt, epäihmisen ääni