Thursday, February 26, 2009

Kompleksi Live @ Nurja Joukko, Bar Bulldog, Tampere, 7 March 2009
Event: Kompleksi live @ Nurja Joukko
Venue: Bar Bulldog
Address: Teiskontie 8, Tampere
Date: Saturday 7 March 2009
Showtime: After 11.30 pm
Age limit: 18

Featuring Nurja Joukko DJs:
Disco Mutant
Semi Sailor
Simius Tossavainen

electro / disco / new wave / ebm

Free entry! Kompleksi's first gig in Tampere!


Kompleksi sai alkunsa duona vuonna 2002. Perustajajäsenet Mike Not (koskettimet, miksaaminen ja tuottaminen) ja pHinn (vokaalit ja koskettimet) ovat kumpikin tehneet aikaisemmin omilla tahoillaan työtä Tampereen ja Suomen tekno-, elektro- ja underground-skenessä, Mike Not oman Noise Production -sooloprojektinsa parissa ja DJ:nä, pHinn suomalaista konemusiikkia käsittelevän verkkosivusto pHinnWeb.org:in ylläpitäjänä ja musiikkikirjoittajana, DJ:nä ja yhtenä Tampereen Club Telex -elektrotapahtuman taustavoimana. Mike Not on toiminut äänittäjänä, tuottajana ja teknisenä taustatukena niin tekno-, hip hop- kuin goottirock-projekteissakin. Suurinta listamenestystä takavuosina saavutti Nuera Possen hip hop -artisti Petri Nygård, jonka äänityksiä Mike Not oli mukana luotsaamassa.

Kompleksin kolmas jäsen Everhad (läppäri, miksaus, vocoder/taustalaulu, koskettimet) liittyi mukaan vuonna 2008. Everhadilla on vankka tausta kitaristina punkbändeissä kuten Entropia ja AVK sekä omissa, maanalaista kulttimainetta saavuttaneissa, IDM:ää ja nyrjähtäneempääkin ilmaisua edustaneissa elektronisissa projekteissaan kuten Ever Had, Melkoinen ja Kings of Kaivinkone. Everhadin tuotantoa kuullaan Kompleksin tulevilla raidoilla.

Kompleksin ensimmäinen oma julkaisu oli 7" single '(I Ain't No) Lovechild'/'Moscow 1980' Lal Lal Lal -levymerkillä. Sen ohella Kompleksin raitoja on kuultu kokoelmalevyillä, joita ovat julkaisseet legendaarinen hollantilainen elektrolevymerkki Bunker Records sekä Manchesterin Mate Recordings, ja Kompleksin raitoja ovat ehtineet suitsuttaa maineikkaat kansainväliset elektroartistit kuten Legowelt ja Luke Eargoggle. Kompleksin ensimmäinen albumi Sister Longlegs Dances In The Disco julkaistiin 500 kappaleen rajoitettuna vinyylipainoksena lokakuussa 2008 helsinkiläisellä Verdura Recordsilla. Albumi - jolla tuottajakumppaneina ovat Polytron, Unidentified Sound Objects ja Citizen Omega - sai Soundin levyarvostelussa neljä tähteä viidestä.

Kompleksi kuvaa rosoista ja kotikutoista musiikkiaan nimellä "eklektro" eli eklektinen elektro, joka ottaa vaikutteita niin 70- ja 80-luvun taitteen synapop-artisteista kuin uudemmasta elektrosta, teknosta, diskosta ja kokeellisemmasta ilmaisusta, unohtamatta psykedelia-, punk-, uusi aalto- ja dub-vaikutteitakaan: tuloksena taatusti outoa, mutta rullaavaa konesoundia.

YouTubessa voi käydä katsomassa aikaisempien keikkataltiointien ohella Kompleksin ensimmäisen musiikkivideon 'Sara Pain', jonka ohjasi vuonna 2007 australialainen Tina Ulevik. Mainitun biisin ohella kulttisuosikeiksi ovat muodostuneet synapop-henkinen 'Moscow 1980' ja tekijöiden kotikaupungille omistettu 'Porno Tampere', jotka molemmat on tehty yhteistyössä Rikos Recordsille levyttäneen Polytronin kanssa. 'Spiders In The Sky' edustaa glitch-henkistä mutanttidiskoa ja vaasalaisen Citizen Omegan kanssa tehty 'Bioluminescence' liippaa Detroit-elektron suuntaan. Uudemmista kappaleista 'Battlestar Erotica' yhdistelee 80-luvun alun homodiskosoundia jyrääviin EBM-henkisiin rytmeihin.

Kompleksin keikka Bar Bulldogissa on trion ensiesiintyminen omassa kotikaupungissaan kahden menestyksekkään Helsingin-konsertin jälkeen.


Nurja Joukko @ Bar Bulldog, Tampere, 2 August 2008

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.