Wednesday, October 17, 2007

Consumer Electronics (UK) Replacing Whitehouse


Philip Best

Consumer Electronics (UK)
Mika Vainio (FIN)


live

@ Tavastia (Urho Kekkosen katu 4-6, Helsinki)
28 October 2007
doors open 20:00 hours
tickets 15 euros

Organised by Charm of Sound

---

A change of schedule to the Whitehouse gig in Helsinki announced earlier on:

Philip Best's (Whitehouse) solo project Consumer Electronics will replace Whitehouse because William Bennett is recovering from an injury, as announced on Bennett's blog.

---

Tavastialla 28.10. tapahtuvan Äänen Lumon konsertin ohjelmassa on tapahtunut muutos. Whitehousen esiintyminen on peruuntunut yhtyeen William Bennettin loukkaantumisen vuoksi. Pan Sonicista tutun Mika Vainion lisäksi tapahtumassa esiintyy Whitehousen toisen osapuolen, Philip Bestin pitkäaikainen sooloprojekti Consumer Electronics.

Philip Bestin 80-luvun alussa teini-ikäisenä perustama Consumer Electronics on toisen sukupolven brittiläisen industrialin keskeisiä ja rujoimpia alullepanijoita. Samoista vuosista lähtien Whitehousessa vaikuttanut Best on musiikkihankkeidensa ohella toiminut myös keskeisenä ideologina legendaaristen ja uraauurtavien Iphar- ja Broken Flag-kasettimerkkien taustalla. Sittemmin kirjallisuuden tohtoriksi
itsensä lukenut Best on viime vuosina vienyt ilmaisuaan hienovaraisempaan suuntaan menettämättä terävää intensiteettiään ja vinoa huumoriaan.

Mika Vainio on tunnetuimpia ja arvostetuimpia suomalaisia elektronisen musiikin tekijöitä maailmalla. Erityisesti Pan Sonic -yhtyeestä tuttu Vainio on vaikuttanut ja esiintynyt käytännössä koko aktiiviuransa pääasiassa Suomen rajojen ulkopuolella. Ensimmäiset julkaisunsa 90-luvun alussa tehneen Vainion soolotuontanto on laaja ja ulottuu tyylillisesti vähäeleisistä, kuulaan sähköisistä tunnelmista karuun houseen ja puhtaaseen noiseen, ja hänen musiikilliset linjauksensa vaikuttivat keskeisesti lengendaarisen Sähkö Recordingsin alkutaipaleen suuntaan. Harvoin Suomessa esiintymässä nähty Vainio on tehnyt yhteistyötä lukuisten alan huippunimien kanssa, muun muassa remiksannut Björkin tuotantoa.

Tavastia 28.10. klo 20:00, liput 15 e

Consumer Electronics (UK)
Mika Vainio

---------------

Tavastian konsertin kanssa samana viikonloppuna Äänen Lumo järjestää Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla 27.10. islantilaisen Adapter-yhtyeen konsertin, missä kuullaan Morton Feldmanin musiikkia. Konsertti alkaa kello 15:00 ja liput maksavat 15 euroa.

Äänen Lumon syksyyn kuuluu myös pohjoismaiden suurimman kokeellisen elokuvan ja musiikin festivaalin Avannon perjatai-illan klubin tuottaminen. Kuudennassa linjassa 16.11. pidettävässä tilaisuudessa todistetaan Organin, suomalaisen futupopin legendan, comeback-keikka, japanilaisen noisen huippunimen Pain Jerkin värikästä sähkömyrskyä, Tapen syksyisen orgaanista instrumentaalimusiikkia ja Petri Kuljuntaustan avaruusäänisinfoniaa.

Äänen Lumo
http://www.charmofsound.org

No comments: