Monday, October 15, 2007

Whitehouse (UK) & Mika Vainio @ Tavastia, Helsinki - CANCELLED


Whitehouse


Mika Vainio talks to Brainwashed, part 1 (of 3)
Part 2 (of 3)
Part 3 (of 3)

NOTE: Whitehouse has cancelled, the solo project Consumer Electronics of the other Whitehouse member, Philip Best, replacing Whitehouse. Mika Vainio will perform as announced earlier on. More info here.

Whitehouse (UK)
Mika Vainio (FIN)


live

@ Tavastia (Urho Kekkosen katu 4-6, Helsinki)
28 October 2007
doors open 20:00 hours
tickets 15 euros

Organised by Charm of Sound

---

Press info from Charm of Sound:

Whitehouse ja Mika Vainio Helsingissä

Yksi kokeellisen elektronimusiikin keskeisimmistä pioneeriyhtyeistä, englantilainen Whitehouse saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen. Tavastialla 28.10. pidettävässä konsertissa esiintyy myös Pan Sonic-yhtyeestä tuttu, harvakseltaan Suomessa esiintymässä nähty Mika Vainio.

Vuonna 1980 perustettu brittiläinen Whitehouse on kokeellisen elektronisen musiikin keskeisiä pioneereja. Alunperin ensimmäisen aallon industrialista (kuten Throbbing Gristle) ja punk-nihilismistä vaikutteensa ammentanut Whitehouse halusi viedä musiikkinsa lisäksi myös kappaleidensa teemat edeltäjiään pidemmälle. Yhtyeen varhaisvuosien alkukantainen ja -voimainen halpissyntetisaattorien ruudittama musiikki on kehittynyt hienovaraisemmaksi ja monipuolisemmaksi menettämättä piiruakaan intensiteetistään. Kesällä 2007 julkaistu tuorein albumi Racket on kerännyt laajalti innostunutta huomiota erityisesti primitiivisten lyömäsoitinten käytön ansiosta. Osoituksena kulttisuosiota laajemmasta huomiosta on yhtyeelle vuonna 2003 myönnetty elektronisen musiikin yksi tärkeimmistä palkinnoista, Ars Electronica -kunniamaininta albumille Bird Seed. Vuosien mittaan yleisöään (ja muitakin) provosoinutta ja hämmentänyttä yhtyettä on syytetty mm. sarjamurhaajien, kidutuksen, fasismin, misogynian ja seksuaalisen väkivallan kritiikittömästä ihannoinnista, mutta yhtye itse on sanoutunut jyrkästi irti poliittisuudesta ja käsitellyt aiheitaan huomattavasti pintaraapaisua hienovaraisemmin.

Mika Vainio on tunnetuimpia ja arvostetuimpia suomalaisia elektronisen musiikin tekijöitä maailmalla. Erityisesti Pan Sonic -yhtyeestä tuttu Vainio on vaikuttanut ja esiintynyt käytännössä koko aktiiviuransa pääasiassa Suomen rajojen ulkopuolella. Ensimmäiset julkaisunsa 90-luvun alussa tehneen Vainion soolotuontanto on laaja ja ulottuu tyylillisesti vähäeleisistä, kuulaan sähköisistä tunnelmista karuun houseen ja puhtaaseen noiseen, ja hänen musiikilliset linjauksensa vaikuttivat keskeisesti lengendaarisen Sähkö Recordingsin alkutaipaleen suuntaan. Harvoin Suomessa esiintymässä nähty Vainio on tehnyt yhteistyötä lukuisten alan huippunimien kanssa, muun muassa remiksannut Björkin tuotantoa.

2 comments:

Anonymous said...

Check this:

http://williambennett.blogspot.com/2007/10/dolce-salato.html

pHinn said...

Thanks for the info, musicnaut!