Monday, August 24, 2009

Kim Rap: Valokuvia (ääni-installaatio) @ Galleria Regina, Turku, 3 - 27 September 2009
KIM RAP - Valokuvia (ääni-installatio)

Järjestäjä: Turun Monitaito-projekti
Luokitus: Musiikki/Taiteet - Näyttely
Verkosto: Kansainvälinen
Hinta: Vapaa pääsy
Alkaa: 3. syyskuuta 2009 kello 18:00
Loppuu: 27. syyskuuta 2009 kello 16:00
Paikka: GALLERIA REGINA
Katuosoite: Linnankatu 1, 20100
Kaupunki/Kunta: Turku, Finland

Käki kukkui Kim Rapin vongahtaessa ensiparkaisun vanhan Karjalan Vuoksen uoman kelluvassa tuohiveneessä, haukien näykkiessä varpaista mureita irtopaloja tehden niistä torsoisia veistoksia. Rapin menneisyys on muuten purppuraisen usvan peitossa. Laatokan pohjamudista kaivetun päiväkirjan mukaan hän pakeni neuvostovaltaa jäniksenä Saimaan kanavalla kulkeneessa siipiratasaluksessa, kuljettaen Fabergén kultamunia, toista anuksessa ja toista kolmantena pallina, ylittäessään Euroopan pahinta elintasokuilua. Rap päätyi Imatralle v. 1985, jossa hänen onnistui värväytyä kisälliksi paikallisen disc jockeyn ja elektronisen musiikin narkkipojan oppiin.

Suomen armeijan tark’ampujakoulutuksen jälkeen hän liukeni Helsinkiin, jossa aloitti levytysuransa v. 1990. Siitä lähtien hän on vääntänyt taiteellisesti kiitettyä teknometakkaa, kierrellen ja kaarrellen pitkin Eurooppaa maantieteellisessä kolmiossa Galway, Venetsia ja Tartto. Hän kertoo alkutaipaleella mm. toimineensa merkittävänä vahvistuksena (lähde?) Sähkö Recordingsin kauhua herättäneellä ensimmäisellä Englannin kiertueella. Tämän vuoden Flow-festivaaleilla kuultiin viimeinen Mono Junk -live-keikka Suomessa.

Rapin taiteellista moniulottuneisuutta ja itsensä poikittain pinoon laittamista kuvaa hänen esiintymisensä myös lavasteena barokkiperuukki päässä Turun kaupunginteatterin menestysmusikaalissa Elisabeth sekä Prinsessa Ruususessa. Artikkelit Voima-lehteen ovat liukuportaita kohti esikoiskirjan julkistamista. Kuvataiteilijana Rap on maalannut muutaman tekeleen öljyväreillä, valokuvia näpsinyt paltiarallaa viisi vuotta. Galleria Reginassa nähdään kolmen sarjan valokuvakokonaisuus doupattuna ääni-installaatiolla. Kuvataiteilijana tämä on hänen debyyttinäyttelynsä. Kim Rap on toiminut näyttelyn järjestävässä Monitaito-Projektissa helmikuusta 2009.

NÄYTTELYN AVAJAISET Torstaina 3.9 klo 18. Tervetuloa!

No comments: